Alla inlägg under oktober 2009

Av Annica - 13 oktober 2009 23:22

Niklas har varit hemma idag också... Men ändå liiite piggare men han är fortfarande slut ser jag. Han orkar bara en stund och sen vill han sitta i soffan och mysa. Och det gör jag ju gärna!!


Jag och Nettan åkte och handlade efter middan och när vi kom hem var köket totalt blåst! Då har Katija diskat undan och satt igång diskmaskinen. Då blir man glad!!!!


Har gjort ett kort till ikväll, men tyvärr blir det ingen bild på det ikväll. Jag har haft tjuvar på besök. Först mobilen och nu kameran!!! Suck! Han är snabb, man hinner inte se vad han gör. Vem? Niklas förstås! ;)

Jag fick lov å ringa till mobilen för att hitta den. Och jag hörde hur det ringde.....och ringde....men vart var den nu då???? Ringde en gång till....och nu när jag går runt så kommer signalen närmare och närmare. Och där!!! I hans lilla ryggsäcksäck fanns den. Tur att han inte slängt den i alla fall. För ibland kan man hitta både gafflar och tallrikar i sophinken. Några teskedar är och förblir borta så dom ligger nog nånstans i nåt sopberg... Lilla filuren!


Näe, nu ska jag kolla lite Tradera innan sägen får besök....eller blir det soffan?

Av Annica - 12 oktober 2009 23:46

      

Överst ett lite galet kort som Alexander var med och gav ideér på. Han är så intresserad, men törs inte riktigt "släppa loss"  :)

Av Annica - 12 oktober 2009 23:20

Har knåpat i hop några kort ikväll.


      

Av Annica - 12 oktober 2009 22:40

I dag var det då dags igen för Niklas att bli hängig. Han ville inte äta alls i morse förutom en halv hårdmacka. När jag tog hans händer så var fingertopparna alldeles kalla på honom. Första tecknet för feber...  Så han var uppe endast några timmar innan han gick och vilade igen och sov i fleeera timmar.

När han vaknade var det lunchdags, men ingen sån heller ville han ha. Han bara drack och det är ju tur de då. Efter några minuter vid bordet så la han huvudet mot bordskivan och var ännu mera trött. Så han fick lägga sej pmsoffan med täcke och "Emil i Lönneberga". Då mös han....


  

Det syns inte här på bilden, men han har en "Emil"-skjorta på sej som han fick av Lola, och den har han näst intill bott i sen han fick den.  Krya på dej gubben!



I detta regn-lerrusk är det inte såååå roligt att ha en vit lurvig hund!!! Fy f*n vad hon såg ut häromdan. Vi var till lekparken och hon fick följa med. Där sprang hon i det blöta gräset innan hon tog sej an sandlådan. Brrr!

Hon var inte sååå stilig då kan jag lova. Så det enda raka när vi kom hem det var ju badrummet på studs.

Och det förstod hon.... Med svansen mellan benen försökte hon hela tiden smita ifrån mej. Såna gånger är man tacksam över att ha valt en liten hund som man bara tar under armen vare sej hon vill eller inte. Efter badet var det så dags för fönen. Och jag vet att hon tycker det är ännu värre än själva badet. Men jag måste föna det mesta torrt.

Och sen jäklar for hon in i alla rummet så mattorna flög. Upp i soffan, ner från soffan, hämtade alla leksaker och var totalt gaaalen!!! Men så blir hon varje gång...  Finalen på hennes behandling är borstar, kammar och sax. Och när jag tar fram hennes lilla vita väska så skakar hon som ett asplöv. Men tyvärr Mindi: det är sånt som måste göras.

Men hon blev väldigt snygg!

  

Så är man då ren med blank vit päls för ett tag igen! :)



I vintras upptäckte vi rejäla sprickor nere i källarn. Dom har varit där många år men inte så stora. Men det är ju ett gammalt hus, byggt -58, så vi tänkte att det är väl putsen som har spruckit. Vi har inte gjort nånting åt källaren...

Men i våras när tjälen började gå ur marken så blev sprickan bara större och större för varje gång jag gick ner i tvättstugan. Gick lite närmare...och fick en chock. Halva nederdelen av väggen hade tryckts in ca 2½ cm!! Hjälp, vad händer med huset? tänkte jag.  Då är det så, vi byggde en trapp på utsidan längs efter väggen ner till källarn för några år sen, att leran tryckt mot trappen och stödmuren och det i sin tur har tryckt mot väggen. Och hur många år har det pågått? kan man ju undra. För det har ju inte hänt över en natt precis.

Så nu måste vi ta bort trappen helt, annars rasar väl hela skiten. Vi har haft två som varit här med grävare i dag och börjat gräva runt muren och sen ska det väl komma nån annan och riva allt.


  

  

Muren och trappen som ska bort. Hoppas väl att jag får en härlig altan där sen.... Där man kan sitta och njuta av en kall öl i kvällssolen om somrarna. Det skulle va nåt...


  

Ett problem kommer sällan ensamt... När dom gräver som bäst så "råkar" en slang vara i vägen, den som går till vår bergvärmepump! Det var den slangen de´. Nu måste det dras om i källaren med ny isolering... Inga stora projekt ändå kanske men ack så onödigt! Jaja, då blir det ju fräsha nya slangar i alla fall.



Fortsättning följer... ;)


Av Annica - 9 oktober 2009 23:17

Haft en ganska lugn dag, men med lite huvudvärk (som senare gick över) tittat på Idol och tycker att Eddie skulle ha åkt ut istället.



Är det nån som behöver en Magic Bullet? Har satt ut en på Tradera i dag. Jag har en själv och är jättenöjd med den. Liten och smidig. Brukar göra egna salsasåser med den t ex. Och milkshakes till ungarna (och till mej)


Annars har jag bara tagit det lugnt med Niklas idag. Han har varit väldigt på ett väldigt hallå-här-är-jag-humör idag. Har nog aldrig lekt så mycket som idag på länge...


Jag har färglagt mina magnoliafigurer till mina kort, det är sååå kul. Och det blir fint! Så snart kan jag börja med några kort igen. Det har sinat lite i materialet så jag måste ladda upp med mera.


Ska gå och umgås med min dotter som är på besök ikväll. Alltid roligt!

Av Annica - 9 oktober 2009 07:54

Blev inga kuddar i går, ska försöka göra dom i helgen istället. Sen vill jag nog sy gardiner till vardagsrummet också. Jag har så mycket tyg nere i källaren som man kan göra så mycket av. Har börjat sy om mina gamla gardiner istället för att kassera dom. Alla mönster kanske man inte vill sätta upp, men dom flesta är helt OK. Om man tar sej en titt i Jotex så finns det ju vääääldigt många olikmönstrade gardiner och en del skulle jag inte vilja ha som fönstertrasa ens.

Mina höstfönster ska nog gå i brända orange toner, både i sovrummet och vardagsrummet. Jag gillar ju brända färger, lika mycket som jag kan ha knalligt med mycket färg....jag kan nog ha lite av varje... ;)


Blev inget Jessica för Niklas i helgen....hon skulle jobba. Han åker nog inte dit förrän sista helgen i oktober. Om det finns behov den helgen, kan ju inte ha honom borta bara för att.... Det känns inte bra. Han va inget i september heller. Men det blir lite så när hon jobbar helger och sen den helgen hon var ledig, då passade det inte oss...

För det har varit så sista gångerna att Niklas har varit borta när Roger varit borta, och det känns som om jag vill ha Roger hemma när Niklas åker iväg så vi får liiiite tid i alla fall tillsammans.  Men det går sååå bra att han är hemma också.  Jag kan fortfarande känna ett litet stick av dåligt samvete när han åker, får lite ångest så där...

För jag anser ju att jag tar hand om honom bäst!!! Men han tycker det är jätteroligt att åka. För att trösta mej själv så brukar jag säga att det är Niklas som behöver avlastning från oss.... ;)


Neej...måste ha lite kaffe nu innan jag sätter igång (hade tänkt ta en städhelg om Niklas åkt, men det tar vi sen nån gång...) 

Av Annica - 9 oktober 2009 07:49

Om du tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag
berätta en sak för dig så att du lättare kan förstå mig. En konstig
gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var
hon kommer ifrån.


Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där.
Hon är en listig jävel.
Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel
kan jag se skymten av henne.


När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker
nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara
tillbaka.
Jag tycker det är ganska grymt.


Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala
någon sorts hyra, men nej.
Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men
det är bara småpotatis.
Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några
förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig.
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så
bara försvinner dom!!!
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket
pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl.
Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.
Men det är inte bara pengar som försvinner.


Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna,
speciellt såna saker som choklad, vin och annat gott.
Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad.
Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort.
Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att
den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej
att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.


Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt
barnslig.
Hon ändrar på mina kläder så att dom inte längre passar mej.
Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte
kan hitta nåt längre.
Detta är särskilt tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på
allt.
Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över
sånt jag skulle ha kvar.
Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min
post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som
står.
TV:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre.
Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag
inte ska få upp dom.


Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis ???
På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går.
När jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon
samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej
i spegeln.
Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.


Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med
mig på - men vad tror ni hände när jag skulle ta ett nytt passfoto?
Just som det blixtrade till ställde hon sej framför mej.
SÅ NU MÅSTE JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT !!!


Nu vet ni varför - om jag verkar lite nere!

Av Annica - 8 oktober 2009 08:07

Helt ensam i hela huset...bara radion som spelar sin morgonmusik. Dricker en mugg kaffe och äter en smörgås och i övrigt är det "tyst". Kanske man ska ta fram symaskinen och sy överdragen till kuddarna på sängen. Jag sydde gardinerna i går. Blev faktiskt bra. Jag har fått "gamla" gardiner av en kompis och dom gör jag om nu. En längd är ca 150 cm bred. Tänk att man skulle ha så frutansvärt med tyg!! Fast det kommer väl tillbaka snart, ser att Jotex har dessa bågar igen. Ja ja, i rätt miljö så...


Jag ska fika färdigt och sen blir det nog några kuddöverdrag....


Ska visa resultatet senare!

Amor Vincit Omnia


Skriver om det som för tillfället dyker upp i mina tankar...

SELECT LANGUAGE

MINA INLÄGG

 

KATEGORIER

ARKIV

ANTAL BESÖKARE

free counters

TITTA GÄRNA IN HÄR

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards